Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

EU:s krav på Netflix: 30 procent lokalt innehåll

Publicerad: 5 september 2018, 08:29

Flera EU-regler som riktar sig till streamingtjänster är på gång. Nu uppger Di och Variety att EU kommer med ett krav på 30 procent lokalt innehåll.


Ämnen i artikeln:

VarietyDINetflixAmazon

EU ställer nu krav på streamingtjänster inom Europa. Enligt det nya lagförslaget ska 30 procent av innehållet vara lokalt. Det innebär att jättar som Netflix och Amazon kommer att ha fler tv-serier och filmer producerade i Europa. Detta uppger bland annat Di och Variety.

Roberto Viola, avdelningschef för europeiska kommissionens avdelning som reglerar kommunikationsnät, innehåll och teknik, säger i en intervju till Variety att de nya reglerna kommer att godkännas i december.

I oktober kommer EU redovisa statistik på hur mycket av Netflix innehåll som är lokalt, vilket ska fungera som en måttstock när det kommer till att hjälpa de nationella tillsynsmyndigheterna att tillämpa reglerna.

Det är dock inte den enda EU-regeln riktade till streamingtjänster som är i rullning. En annan regel ska tvinga strömningstjänster och användargenererade plattformar som Youtube att betala mer i upphovsrättsavgifter till författare, film- och tv-producenter.

– Paradoxen är att i den digitala värld som internetvärlden har skapat är det plattformarna som får de största delarna av inkomstströmmen och att de som skapar innehållet och driver trafik får de mindre, säger Roberto Viola.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

VarietyDINetflixAmazon

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.