Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

EU:s ultimatum till Facebook och Google: Stoppa hatet nu

Publicerad: 29 september 2017, 05:35

Mark Zuckerberg behöver städa upp hatet.

EU-kommissionen hotar med rättsliga påföljder om inte hatet städas upp, Russia Today köpte politiska annonser under USA-valet och Seinfeld-stjärnan har cancer. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TwitterEUEU-kommissionenFacebookRussia TodayGoogle

EU:s ultimatum till Facebook och Google: Stoppa hatet nu
EU har under en längre tid pressat sociala medier-jättar som Facebook, Google och Twitter att bli bättre på att få bukt med hatet på sina plattformar. Men trots vissa ansträngningar är man inte nöjda med resultatet. EU-kommissionären Mariya Gabriel meddelar att man överväger skarpa rättsliga påföljder om inte företagen skärper sig väsentligt, skriver SVT.
– Vi kan inte acceptera rena rama digitala Vilda västern. Vi måste agera nu, säger EU:s rättskommissionär Vera Jourova enligt SvD.

Russia Today la miljoner på politisk reklam
Twitter har stängt ner 201 konton som använts av ryska nättroll för att påverka den amerikanska politiken. De har också upptäckt att den ryska statliga tv-kanalen Russia Today (RT) pumpade in runt 2,2 miljoner kronor på politisk reklam under valrörelsen i USA. Det rör sig om totalt 2000 annonser, och syftet kan ha varit att påverka det amerikanska valet, skriver AFP.

Svensk-turkisk journalist frisläppt
Den svensk-turkiske journalisten Hamza Yalcin släpptes ur spanskt häkte igår och är mycket lättad över beslutet.
– Jag hade tappat hoppet att bli fri. Fast konsulatet sa att jag kunde bli fri om två veckor så trodde jag det inte. Läget var mycket skarpt och jag kände inte mycket hopp, säger han på telefon till TT.
Den turkiska regeringen anklagar Yalcin för terrorkopplingar, vilket han själv förnekar.

Seinfeldstjärnan: Jag har fått bröstcancer
Skådespelaren och komikern Julia Louis-Dreyfus, bland annat känd som "Elaine" i tv-serien Seinfeld, har drabbats av bröstcancer.
"1 av 8 kvinnor får bröstcancer. I dag är det jag. De bra nyheterna är att jag har en fantastisk grupp av familj och vänner som stöttar mig" skriver hon på Twitter.

Nya uppgifter: Proust köpte bra tidningsrecensioner
I efterhand betraktas författaren Marcel Proust som en mästare, men nya uppgifter visar att han inte var lika säker själv. Nyupptäckta brev avslöjar att han betalade två tidningar för att de skulle publicera hyllande recensioner av romansviten ”På spaning efter den tid som flytt”, skriver AFP.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.