Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Eurosport får ny digital plattform

Publicerad: 1 november 2016, 15:11

Discovery Communications och den amerikanska plattformsleverantören BAMTech kommit överens om ett långsiktigt avtal. Som en del av samarbetet kommer Eurosport Digital, där Eurosport Player och Eurosport.com ingår, bli BAMTechs första europeiska kund.


Ämnen i artikeln:

Discovery Networks SwedenDiscovery NetworksDiscovery

BAMTech levererar i dag digitala plattformslösningar till flera av de största amerikanska leverantörerna inom sport och underhållning. I och med avtalet med BAMTech kommer Eurosport Digital få tillgång till europeiska sporträttigheter från hela världen, inklusive ett urval av nuvarande och framtida rättigheter som förvärvas av BAMTech och gemensamt av Eurosport och BAMTech.

– Bildandet av BAMTech Europa är en fantastisk möjlighet för vår svenska affär som gör det möjligt för Discovery att ge en oöverträffad service på marknaden och med en rad nya digitala möjligheter, inte minst inför de olympiska spelen. Affären innebär att våra passionerade fans redan under 2017 kommer att få ännu större tillgång till lokala sporträttigheter – och på fler skärmar än någonsin, säger Harald Strömme, tillförordnad vd för Discovery Networks Sweden i ett pressmeddelande.

BAMTech har framgångsrikt designat, utvecklat och levererat streamingtjänster direkt till konsumenter under lång tid och har i dagsläget 7,5 miljoner betalande abonnenter i sina OTT-tjänster. Bland kunderna märks HBO

– Samarbetet mellan Discoverys breda sportinnehåll, inklusive de olympiska spelen, och BAMTech kommer att ge de europeiska kunderna tillgång till de största eventen på ett sätt som aldrig setts förr. Discovery är en av de världsledande aktörerna inom media och kommer att vara en bra partner för BAMTechs etablering och expansion i Europa. Vi ser verkligen fram emot att komma igång, säger Bob Bowman, President för MLB Business & Media i ett presssmeddelande.

I och med avtalet kommer BAMTech Europa att skapas som leverantör för digitala lösningar för Eurosport Digital. BAMTechs nya digitala plattform kommer att lanseras under 2017 och ersätter därmed Eurosport Player och Eurosport.com.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.