Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Eurosport kritiserar MFF för flathet

Publicerad: 3 april 2009, 16:19

En av Eurosports medarbetare hotades till livet i sitt uppdrag att rapportera från en träning för en av Sveriges största elitidrottsföreningar Malmö FF, skriver kanalen i ett öppet brev. 
Händelsen är polisanmäld av medarbetaren.


Enligt Eurosport har en medarbetare blivit grovt kränkt av en enskild spelare i Malmö FF.

”Det är inte bara en kränkning mot en enskild journalist, utan bör ses i ett större sammanhang som omfattar supportrar, aktiva, funktionärer, matchvärdar och andra yrkesaktiva inom idrottens värld – och i samhället i stort. ” skriver Kristian Borell, Chefredaktör för eurosport.se och Rasmus Winther, vice vd och redaktionellt ansvarig Eurosport Norden i ett öppet brev riktat till Malmö FF, Svensk elitfotboll, Svenska fotbollsförbundet och landets sportredaktioner

De  motiverar sin polisanmälan mot MFF med följande uttalande:
”Malmö FF bagatelliserar det inträffade och prioriterar hellre att låta den hotande spelaren ingå i lagets trupp som möter Häcken i Göteborg på lördag. Lagets tränare Roland Nilsson säger idag i en videointervju i Sydsvenskan ”att man nu vill fokusera på det viktiga, matchen mot Häcken på lördag…”. Sällsynt dåligt omdöme tycker vi utan att förminska betydelsen av den allsvenska premiären. Klubben måste tänka på vilka signaler man sänder med ett sådant uttalande. Detta handlar om hot om våld och åsikts- och yttrandefrihet. Viktigare saker än en enskild match.”

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.