torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Eurosport lanserar tennismagasin på webben

Publicerad: 21 maj 2013, 15:16

Rysslands före detta tennisspelare Marat Safin

Foto: Skärmdump från Eurosport.se

I dag är det premiär för tennismagasinet ”Courtside” på Eurosport.se, Expressen TV och FanTV.se. Programmet leds av Maria Strandlund-Tomsvik och första avsnittet gästas av förre tennisesset Magnus Norman.

Ämnen i artikeln:

Stampen Sports MediaEurosport

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Eurosports tenniskommentator Maria Strandlund Tomsvik har en bakgrund som förbundskapten för det svenska Fed Cup-laget. I det första programmet gästas hon av Magnus Norman och Magnus Alsterback.

Fokus i det första avsnittet av "Courtside" är Franska mästerskapen, som direktsänds på Eurosport från 26 maj.

– Det känns fantastiskt kul att ta klivet fram som programledare. När jag kommenterar ligger fokus på de stora internationella turneringarna och stjärnorna och nu får vi även chansen att lyfta fram vad som händer på gräsrotsnivå. Svensk tennis har en stor utmaning framför sig och det känns inspirerande att få bevaka det på nära håll. Vi ska både försöka ge inside-perspektiv och visa roliga klipp, säger Maria Strandlund-Tomsvik.

"Courtside" kommer att finnas tillgänglig för besökarna på Eurosport.se, i Stampens nätverk och på Expressen TV. Programmet sponsras av SEB och produceras av produktionsbolaget DOBB som bland annat ligger bakom flera av formaten på FanTV.se där "Courtside" också kommer att sändas.

– Lanseringen av Courtside känns helt rätt; sporten, programledaren och varumärket Eurosport med tillhörande rättigheter lovar gott för framtiden. Detta i kombination med distributionssamarbeten med Expressen TV, FanTV.se och lokala mediehus inom Stampen kommer att vara tillgodo för såväl publik som sponsorer av programmet. Under hösten har vi som mål att lansera fler unika webbshower producerade av Eurosport.se, säger Mathias Resare, vd Stampen Sports Media.

Den första säsongen består av tio program och sänds fram till hösten 2013.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev