Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Eurosport säkrar tv-rättigheter för Stockholm Open

Publicerad: 23 september 2014, 12:58

Tv-jätten har tecknat ett Norden-avtal för sändningsrättigheterna när det gäller If Stockholm Open den 13-19 oktober. ATP-turningen kan därmed ses av nära 6 miljoner hushåll via Eurosport i Norden.


- Tennis är verkligen en del av Eurosports ryggrad där vi bland annat sänder tre av fyra Grand Slam-turneringar. Att vi nu dessutom får in en stark lokal rättighet som If Stockholm Open känns fantastiskt och helt i linje med vår strategi, säger Dennis Andersson, vd för Eurosport Norden i en kommentar.

If Stockholm Open spelas på Kungliga Tennishallen och har spelare som Tomas Berdych, Gael Monfils, Grigor Dimitrov och Fernando Verdasco i startfältet.

Eurosport sänder direkt från den första omgången till finalen, som sker klockan 15:00 på söndag den 19 oktober.

- Med Eurosport som host broadcaster säkerställs både en bred och högkvalitativ tv-sändning av ett av Sveriges mest klassiska idrottsevenemang, säger Christer Hult, Managing Director för Stockholm Open i en kommentar.

Finalen samsänds med SBS Discoverys Kanal 9.

Eurosport firar 25 år i år och Discovery Communications blev majoritetsägare i tv-bolaget under samma år.

Eurosport sänder på 20 språk och når 136 miljoner hushåll i 54 länder, medan Eurosport 2 sänder till 73 miljoner hushåll, på 18 språk och till 51 länder.

Eurosport 2 HD introducerades i augusti år 2009.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.