Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Eurosport sänder fotbolls-EM

Publicerad: 15 januari 2008, 10:20

Det är inte bara TV4 som kommer att visa sommarens EM i fotboll.
Även Eurosport sänder samtliga matcher – men med ett dygns fördröjning.
– Vi hoppas på ett stort intresse, trots att det inte är live, säger Per Boström, pressansvarig.


Samtliga 31 matcher i fotbolls-EM i sommar kommer att visas i TV4-koncernens kanaler.

Nu är det klart att även Eurosport kommer att sända hela turneringen, men där blir det ingen direktsändning. I stället kommer matcherna att visas med ett dygns fördröjning.

– Live är alltid bäst, men under EM-slutspelet existerar inget annat i sportvärlden, så jag tror att det kommer att finnas ett stort intresse för våra sändningar ändå, säger Per Boström.

Enligt Boström gör Eurosport en ordentlig satsning på turneringen. Kommentatorer blir Mats Larsson, Mikael Bergvall, Mattias Lönngren och Kristian Borell. De kommer inte finnas på plats – men Eurosport kommer att finnas i Schweiz och Österrike och göra reportage för de tre dagliga specialprogrammen som kommer att ge senaste nytt inför kommande matcher.

Senast Eurosport sände hela matcher från ett EM eller VM var år 2000 då EM gick i Belgien/Holland.

Innan sommarens begivenheter har dock Eurosport ett annat stort fotbollsevenemang att lägga krut på. Kanalen sänder Afrikanska mästerskapen live, med start på söndag.

– Det blir jättespännande. Vi satsar ganska mycket marknadsföringsmässigt också och hoppas på mycket tittare. Det är bra sändningstider, alla matcher går på primetime, säger Per Boström.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.