Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Eurosport skärper till sig

Publicerad: 11 mars 2008, 07:06

Sportkanalen kommer från och med den 25:e maj att sändas i hd-tv. Till en början sker distributionen av Canal Digital.


2008 spås bli det stora genombrottet för hdtv. Och tv-tittarna ska lockas till med de stora sportevenemangen under året.

 Eurosport börjar sina hdtv-sändningar den 25:e maj, när Franska mästerskapen i tennis inleds. Kanalen kommer att visa hela sitt utbud i en separat kanal. Höjdpunkterna är fotbolls-em, Tour de France och sommar-OS i Peking.

 Eurosport HD tar plats i Canal Digitals familjepaket till en början, men för också diskussioner med flera andra tv-operatörer.

 – Sport, och speciellt direktsänd sport är spektakulärt i high definition – det kommer att totalt förändra tittarupplevelsen för sportfansen. Som den ledande sporkanalen i Europa och specialister på direktsänd sport är det ett naturligt steg för Eurosport att berika vårt utbud med hdtv. Eurosport kommer att erbjuda så mycket innehåll producerat i äkta HD som möjligt och vi kommer att utöka detta steg för steg, säger Laurent-Eric Le Lay, ordförande för Eurosportgruppen i en kommentar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.