Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Eva Hamilton går in i Lindex styrelse

Publicerad: 1 december 2014, 08:15

Eva Hamilton blir styrelsemedlem i Lindex.

Foto: Andreas Elgstrand

Eva Hamilton, tidigare vd för SVT, blir ny medlem i Lindex styrelse.


Ämnen i artikeln:

Eva HamiltonLindex

Eva Hamilton lämnade sin post som vd för SVT den 30 november och kommer evterträdas av UNT:s chefredaktör Hanna Stjärne. Nu står det klart att Hamilton blir medlem i styrelsen för Lindex. Hon har utöver Lindex även andra styrelseuppdrag.

– Lindex står för värderingar som jag gillar. Särskilt imponerad är jag av arbetet med att säkra produktionen, så att den värnar om såväl de som syr som miljön. Också satsningen på nätförsäljningen har kommit långt. Det ska bli roligt att lära mig en helt ny bransch, även om det är väldigt mycket i själva styrningen av företaget som jag känner igen, säger Eva Hamilton i en kommentar.

Lindex ägare Stockmann valde vid en bolagstämma i oktober att tillsätta en ny operativ styrelse för AB Lindex flr att expandera på den internationella marknaden.

– Jag är mycket glad att välkomna Eva Hamilton till Lindex styrelse som nu är komplett. Evas erfarenhet av företagsutveckling och digitalisering samt hennes stora sociala engagemang blir värdefulla tillgångar för Lindex fortsatta utveckling som internationell modekedja, säger Per Sjödell, styrelseordförande för Lindex, i en kommentar.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

Eva HamiltonLindex

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.