Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Eva Hamilton ger Jutterström rätt

Publicerad: 11 februari 2008, 07:55

SVT:s vd Eva Hamilton tycker att Christina Jutterström har flera poänger med sitt debattinlägg i dag. – Men jag reagerar på hennes beskrivning av läget. Vi är förvånansvärt starka i dagens medievärld som har så otroligt hög konkurrens.


Läs mer:

- Jutterström: Slå ihop alla public service-bolag

Men bortsett från Christina Jutterströms beskrivning av läget för public service, med fallande tittarsiffror, tycker Eva Hamilton att det finns poänger i debattartikeln.

– Det är så med tv-licensen att om betalningsviljan minskar på sikt så får vi se på andra lösningar. Det är en av dessa lösningar som hon beskriver, säger Eva Hamilton till Resume.se.

Den mest känsliga frågan är den om en sammanslagning av alla public service-bolag. SR:s vd Kerstin Brunnberg har gång på gång bestämt avvisat idén medan Hamilton väljer att inte säga någonting. Så även nu:

– Jag konstaterar att på flera håll i Europa har man den lösningen med ett enda public service-bolag men det är en fråga för politikerna, säger hon.

Vad tycker du om att Christina Jutterström ger sig in i debatten?

– Det är som hon säger, att public service tillhör alla och hon har mycket kunskap att bidra med.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.