Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Experten: IKEA-samarbete med Kanye West dålig idé

Publicerad: 9 mars 2016, 06:49

Kanye West uppges designa för IKEA.

Foto: Wikimedia Commons/Andreas Elgstrand (montage).

IKEA borde satsa på svensk design enligt SVT:s expert, Facebook ska upptäcka nya slangord och så mycket kostar en produktplacering i House of Cards. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookKanye WestIkeaNetflixHouse of Cards

Experten: IKEA-samarbete med Kanye West dålig idé
En av gårdagens stora snackisar var att världsartisten Kanye West besökte IKEA-varuhuset i Älmhult. Uppgifter gör gällande att det kan handla om ett nytt designsamarbete.
– Det skulle förvåna mig otroligt mycket om det inte rörde sig om ett designsamarbete. Älmhult är hjärtat av Ikeas designorganisation, säger SVT:s konst- och designkritiker Dennis Dahlqvist till den egna sajten.

Men det skulle inte vara en bra idé för IKEA, menar han.
– Nu blir Kanye West uppgraderad till designer, fast att han inte kan någonting om design. Men det är bara så det är i dag. Om alla andra företag arbetar på det här sättet så vill man inte riskera att hamna på efterkälken. Det är snarare ett uttryck för desperation och nervositet än för någonting annat. Jag är motståndare till det. Det är bättre att arbeta långsiktigt och försöka lyfta fram svenska formgivare.

Facebook ska upptäcka nya slanguttryck
I framtiden kan Facebook vara snabbare än dig på att snappa upp lokala slanguttryck. De har nämligen tagit patent på ny mjukvara som ska ligga till grund för en ny slangordlista, skriver Business Insider. Funktionen ska analysera poster och kommentarer som används på specifika platser av specifika grupper. Målet är att de ska upptäcka unik slang innan den slår igenom på bred front.

Så mycket kostar produktplacering i House of Cards
Den kinesiska smartphonetillverkaren OnePlus uppges ha betalat 300 000 dollar, motsvarande drygt 2,5 miljoner kronor, för att dess mobiler visades i den nya säsongen av House of Cards, skriver The Verge. Samsung, Sony, Apple, Microsoft och LG är andra mobiltillverkare som regelbundet användet sig av produktplacering för att vissa upp sina nya modeller i filmer och serier.

Polsk ilska mot Henrik Schyffert
I en intervju med SVT inför Melodifestivalens tredje delfinal gjorde Henrik Schyffert uttalanden som fick den polska ambassaden i Sverige att ilskna till.
Komkiern jämförde förberedelserna av Melodifestivalen med den tyska invasionen av Polen. I ett brev till SVT, som Nöjesbladet tagit del av, kräver de en ursäkt från Schyffert.

Ny trailer för Game of Thrones
HBO:s succéserie Game of Thrones sjätte säsong drar igång den 24 april. Nu har den första trailern släppts för att hajpa premiären. Se den här.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.