Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Expressen är helt ute och cyklar”

Publicerad: 14 januari 2011, 10:00

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin slår nu tillbaka mot Expressens Thomas Mattsons anklagelser om bildstöld. – Om det är någon som har begått kontraktsbrott så är det de, säger Jan Helin.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Jan Helin, Foto: Resumé.

Expressens chefredaktör Thomas Mattson anklagade tidigare i dag Aftonbladet för att begå ett brott när man publicerar filmen på prinsessan Madeleine i New York.

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin slår nu tillbaka.

– De är helt ute och cyklar. Vi har en överenskommelse och alla papper på att vi var först. Att Expressen nu försöker att hävda kontraktsbrott är heltokigt. De är lite frånkörda i ett nyhetsrace och försöker nu att ändra på tågordningen. Om det är någon som har begått kontraktsbrott så är det de, säger Jan Helin.

Vad är er version av händelseförloppet?
– Det är mycket enkelt. Vi har ensamrätt till materialet. Vi gjorde upp med denna källa, innan jag tror Expressen ens visste om att materialet existerade. Vi hade bilderna i huset redan, hade betalat källan, kommit överens om ensamrätt. Källan bekräftade att hon hade mottagit pengarna så juridiskt har vi ett avtal.

Jan Helin fortsätter:

– Sedan får väl Expressen panik när de förstår att vi har materialet, och nu gissar jag bara, men att de erbjuder källan en massa med pengar. För plötsligt haglar det in en massa med mejl till vår redaktion vilket uppenbart är regisserat.

Du menar att ni har lagen på er sida och att källan i fråga är skyldig till kontraktsbrott, ska ni driva ärende mot henne?
– Jag meddelade henne igår kväll att det hon gör nu, att sälja materialet två gånger, att det är mot lagen. Men det finns andra saker att ta i beaktande också, till exempel källskyddet. Vi har rätten på vår sida, men jag tycker inte det är värt att driva ärende, säger Jan Helin.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.