Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen avpublicerade kritiserad krönika

Publicerad: 22 juni 2014, 20:56

Expressen-kolumnisten Maria Rydhagen skrev i förra veckan en krönika om våldtäktsdomen i hovrätten i förra veckan.
Bland annat uppmande hon till mejlbombning av domaren.
Efter skarp kritik har texten nu avpublicerats från nätet.


Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas MattssonOisín Cantwell

Maria Rydhagen sågade i förra veckan hovrättens friande dom i ett våldtäktsmål och avslutade sin text med att uppmana läsarna att mejlbomba den ansvarige domaren och skrika "utanför hans ämbetsfönster varje dag i en hel månad".

Oisín Cantwell i Aftonbladet kritiserade i onsdags Maria Rydhagens krönika och skrev bland annat: ”Låt den skräniga kriminalpopulismen stanna på sajter som Avpixlat” och ”det är djupt obehagligt att se journalistiken ersätta sitt granskande och folkbildande uppdrag med populism och uppmaningar om att förfölja en domare”.

– Texten innehöll en uppmaning om en olämplig protestyttring, så för att undvika missförstånd avpublicerade vi den, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson till Resumé.

Har Maria Rydhafgen ert fortsatta förtroende som kolumnist?
– Självklart åtnjuter skribenten vårt förtroende, det är en erfaren och duktig reporter och krönikör som ju inte menade illa med sin formulering. Åsikten är fri, det är inte andemeningen i texten som recenserats i och med avpubliceringen, vi sätter oss inte till doms över själva opinionsyttringen. Det finns ingen dramatik i detta, men vi vill förstås inte att det ska uppfattas som om att det uppmanas till att göra Domstolsverkets dator obrukbar.

Resumé har sökt Maria Rydhagen.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.