Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen begär annonsör i konkurs

Publicerad: 4 januari 2011, 09:34

Kvällstidningen Expressen AB yrkar i en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt att företaget Nuform AB försätts i konkurs. Företaget som erbjuder abonnemang på bantningspiller har enligt ansökan inte betalt sina annonsfakturor.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Expressen har anlitat Profina Inkasso för att driva in skulden, en total fordran på 72 205 kronor. Pengar som Nuform AB har krävts på under förra året i olika omgångar, utan resultat. Eftersom företaget vägrar betala har Profina Inkasso skickat in en konkursansökan till tingsrätten.

Nuform AB är ett norskt företag som specialiserat sig på abonnemang på hälsokost. Det erbjuder testpaket med bantningspreparat där man går ned 0,5 kilo i veckan, utan motion.

Flera personer har på olika internetforum kommenterat företagets brist på seriositet och service och varnat andra för att beställa produkter därifrån.

Nuform AB anklagas på internetforumen för avtalsvillkor som är ensidigt negativa för kunden och svårtolkade. Har man accepterat abonnemanget saknas ångerrätt och det tar månader innan det kan hävas. "Bedrägeri" tycker en person.

"Extremt oseriöst företag" anser en annan och menar att företaget med alla medel försöker driva in oberättigade krav.

"Skojare" skriver en tredje. "Man blir ju förtvivlad".

En kund beställde produkter och fick mycket mer än det som beställts. Enligt kunden var det omöjligt att få kontakt med företaget. Kunden vägrade betala och fick inkassokrav.

Då Resume.se kontaktar Nuforms filial i Sverige hänvisar personalen till chefen Lynn Hansen som endast kan nås via mejl. Resume.se har ännu inte fått någon kommentar från henne.

Lilian Andersson

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.