Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen bygger CNN-inspirerad desk

Publicerad: 27 september 2016, 10:53

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Foto: Expressen

Expressen har byggt ny centraldesk – efter inspiration från CNN Money’s ”War Room” i New York.


Ämnen i artikeln:

Expressen.seCNN

Expressen har i helgen byggt om sin nyhetsdesk i Marieberg, med fler skärmar som presenterar data för de arbetsledare, redaktörer och realtidsanalytiker som arbetar där.

Organisationsförändringen innebär ett ännu större digitalt fokus. En konsekvens blir till exempel tidigare produktion av den tryckta huvudtidningen. Det ska dock inte handla om något sparpaket eller personalneddragningar.

Den nya desken är ett resultat av ett publikprojekt i målet om att bli det ledande digitala mediehuset i Sverige. I projektgruppen ingår: analyschefen Andreas Quensel, chefen för redaktionell analys Josefina Rickardt, realtidsanalytikern Hanne Jalborg, chefen för sociala medier-redaktionen Johanna Odlander samt editionschefen Karin Skogh.

– I samma veva inför Expressen ett audience development-team som internt kallas för ’publikutvecklingsgruppen’ där specialister på bland annat video och distribution kommer att fokusera på specifika storys”, säger chefredaktör Thomas Mattsson, i en kommentar.

Journalistklubben är underrättade om förändringen som nu ska MBL-förhandlas.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Expressen.seCNN

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.