Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen-chef angriper Jan Helin

Publicerad: 10 mars 2014, 21:48

Karin Olsson, kulturchef på Expressen.

Foto: Expressen.

Expressens kulturchef Karin Olsson attackerar Aftonbladets chefredaktör Jan Helin. Orsaken: Publiceringen av Mia Skäringers debattartikel, som anklagas för att vara sponsrad av Proviva. – Det dåliga förtroendet för journalister urholkas ännu lite mer, skriver Karin Olsson i sin blogg.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetKarin OlssonExpressenMia SkäringerJan Helin

Karin Olsson tycker att Mia Skäringers debattartikel i Aftonbladet är ”lysande” – stark och välskriven.

Hon förstår att texten var svår att motstå för Aftonbladets debattredaktion, men kritiserar det faktum att Aftonbladet inte varit transparenta med Skäringers roll som reklamprofil för Proviva. I Skäringers text dyker det upp formuleringar som används i Provivas marknadsföring.

Karin Olsson tror inte att Mia Skäringer hittat på sina känslor kring vikt- och diethetsen men menar att det är ”tämligen  uppenbart att kommersiella budskap här har blandats samman med  redaktionella”.

Mia Skäringer vidhåller att texten är hennes egen. Men Karin Olsson är mycket kritisk till Aftonbladets hantering.  

”Chefredaktör Jan Helin brukar ju i debatter om  textreklam ihärdigt hävda att det inte finns några som helst problem –  bara man är transparent. Den lilla detaljen glömde man den här gången.  Med resultatet att det dåliga förtroendet för journalister urholkas ännu  lite mer”.

Resumé har sökt Jan Helin för en kommentar.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.