Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen-chef tar över DI Weekend

Publicerad: 20 mars 2012, 12:09

Andreas Johansson får nytt toppjobb.

(UPPDATERAD) Expressens nattchef Andreas Johansson tar över DI Weekend efter Birger Marklund.


Ämnen i artikeln:

Andreas JohanssonDI Weekend

Som Resume.se tidigare rapporterat går Birger Marklund vidare till tjänsten som featurechef på DI efter tio år som chef för DI Weekend.

Andreas Johansson, som tidigare arbetat på Resumé och Metro, rekryterades till Expressen 2007. Även Birger Marklund har för övrigt ett förflutet på Resumé, som chefredaktör.

Nu tar Andreas Johansson alltså klivet över till Bonnier-kollegan Dagens Industri.

Resume.se har sökt Andreas Johansson. Birger Marklund vill inte ge några kommentarer.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson:

– Andreas är en duktig journalist som jobbat med affärspress, gratistidning och kvällspress. Nu testar han en veckobilaga och vi önskar förstås lycka till, det är smickrande att ännu en kvällstidningschef går till morgontidningsvärlden och ytterligare ett bevis på tabloidiseringen av medierna.

Andreas Johansson står, liksom Expressens chefredaktör Thomas Mattsson åtalad för anstiftan till vapenbrott. Expressens reporter Diamant Salihu (åtalad för vapenbrott) köpte på Expressen-ledningens order förra året en pistol och  ammunition på svarta marknaden i Malmö, i syfte att visa hur lätt det är  att få tag i vapen illegalt. Rättegången äger rum senare i vår.

DI Weekend har 375 000 läsare enligt Orvesto som mäter räckvidden.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Andreas JohanssonDI Weekend

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.