Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen får kundtidning att backa

Publicerad: 5 mars 2008, 14:39

Expressen protesterade – och nu backar Tekniska Verken i Linköping. Företagets kundtidning kommer inte att sno namnet Leva & Bo. – Vi kommer inte att använda det namnet, vi vill inte göra varumärkesintrång, säger Monica Bracco, informationschef på Tekniska Verken.


Expressens lördagsbilaga Leva & Bo.

I går berättade Resume.se att Tekniska Verken i Linköping fått utgivningsbevis hos PRV för en kundtidning med samma namn som Expressens lördagsbilaga Leva & Bo.

– Det är varumärkesintrång. Vi kommer inte att godta att någon annan ger ut en tidning med samma namn. Vi förutsätter att de agerar och byter namn, sa Expressens informationschef  Irina Halling  då.

Efter ett samtal med Expressen i morse backar nu Tekniska Verken.

– Vi kommer inte att använda namnet Leva & Bo, vi vill inte göra varumärkesintrång. Vi skickar in en ny ansökan till PRV om ett annat namn, säger Monica Bracco.

Vilket namn blir det?
Det talar jag inte om.

Monica Bracco säger att hennes samtal med Expressen i morse fördes i god anda och att det är Tekniska Verken som själva tagit initiativet att byta namn.

Kundtidningen ska komma ut med första numret i april.

Kommer ”namnkarusellen” att senarelägga starten?
– Nej, PRV har varit tillmötesgående och kommer att skynda på det här ärendet. Det ska de ha en eloge för, säger Monica Bracco.

Irina Halling är lättad:

– Vi på Expressen är jättenöjda att Tekniska Verken ändrade sig så snabbt. Vi förstår att de gjorde ett misstag och nu är det här löst.

Läs även: Titelchock för Expressen

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.