Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen fördjupar samarbete med TV4

Publicerad: 3 oktober 2008, 13:12

Expressens intensiva jakt på en ny webb-tv-spelare är över. På den nya spelaren går det bland annat att se inslag från TV4:s Nyhetskanalen.se.


Expressens nya webb-tv-spelare.

Expressen.se har haft en ökning på över 200 procent på webb-tv-tittandet i år men har stått och stampat med en gammal webb-tv-spelare.

Efter en upphandligsfas har nu Expressen hittat en ny spelare. Samtidigt inleds ett nytt samarbete med Bonnier-kollegan TV4 som innebär att nyhetsinslag från TV4:s Nyhetskanalen.se kommer att visas i Expressens webb-tv.

– Nyhetskanalen.se är Sveriges första nyhetskanal på nätet, och det här samarbetet gör att Expressen.tv blir en ännu bättre tjänst, säger Anna Rastner, redaktionschef för Expressens tv-verksamhet, i ett pressmeddelande.

Expressen har tidigare samarbetat med TV4 om trafik och innehåll på sajten för ”Idol”.

Webb-tv spelaren är byggd i flash av Apegroup och ska enligt Expressen ge en ökad tillgänglighet och skarpare bild än den tidigare spelaren. Qbrick är streamingpartner.

Den nya spelaren finns i en beta-version och ska utvecklas under resten av året och även nästa år.

TV4 ser samarbetet som en bra möjlighet att marknadsföra TV4:s Nyhetskanalen.se.

– Att få ut vårt rörliga material på andra sajter är en allt viktig del av vår  strategi och vi är mycket glada för det utökade samarbetet med Expressen. Det är  bra för Nyhetskanalen och bra för Expressens publik, säger Mattias Fyrenius,  chef för TV4 Nya Medier.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.