Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen först med drömscoopet

Publicerad: 24 februari 2009, 10:50

Klang och jubel på Expressen. Tidningen var först med jättescoopet att Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling förlovar sig – förlovningen blir officiell i dag. – Det är bra för Expressen, det är viktigt för oss att vara först, säger Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen Digitala Medier.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressenKronprinsessan Victoria

Expressen först med nyheten om Victorias förlovning.

Många svenska journalister har drömt om att bli först med att avslöja kronprinsessan Victorias förlovning och giftermål.

I morse kom så äntligen bomben – förlovningen blir officiell vid konseljen på Stockholms slott i dag, enligt Expressen.

Expressens Tommy Schönstedt har skrivit scoopet som citerats av alla andra medier, utom Aftonbladet som på aftonbladet.se hänvisar till egna källor. TV4 sände live från slottet i morse och nyheten har fått gigantiskt genomslag.

Expressen hade nyheten i pappersupplagan – Aftonbladet tvingas göra en extraupplaga under dagen för att hämta in på konkurrentens försprång.

– Vi kommer astt fortsätta att följa händelseutvecklingen under dagen. Vi har hög trafik på sajten nu och vi hoppas att sajten kommer att klara trycket, vi har haft en del tekniska problem den senaste tiden, säger Thomas Mattsson på Expressen.

Han och hans kolleger på Expressen är givetvis minst sagt nöjda med att vara först.

– Det är bra för Expressen. Det är viktigt att vara först och vi har genom åren varit först med de viktigaste nyheterna om kungahuset.

Men den här gången är det inte Johan T Lindwall som skrivit scoopet. Tommy Schönstedt slog till i stället. Kommentar?

– Vi har jättemånga reportrar som skrivit nyheter om kungahuset.

Uppgifterna har inte bekräftats under morgonen, men Hovet har inte heller dementerat dem.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.