fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen-fotograf misshandlad av polis i Ungern

Publicerad: 17 september 2015, 08:11

Meli Petersson Ellafi på plats i Ungern.

Foto: Expressen

Expressens fotograf Meli Petersson Ellafi blev under onsdagen misshandlad av poliser i Ungern då hon skulle bevaka kaoset vid den stängda gränsen.

Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Hon blev vittne till hur kvinnor och barn slogs ned med batonger av polisen samtidigt som de använde tårgas mot flyktingarna. Expressens fotograf Meli Petersson Ellafi blev själv utsatt för polisvåldet.

Misshandeln skedde när en grupp flyktingar försökte bryta sig in igenom stängslet som Ungern byggt upp vid gränsen.

– Jag blev nedputtad och fick två-tre slag mot benen. Ögonen sved mycket svårt efter tårgasen, berättar hon för Expressen.

Chefredaktör Thomas Mattsson kommenterar händelsen för Resumé.

– Jag tycker det är otillständigt av beväpnad polis att ge sig på flyktingar och journalister, det är inte värdigt en rättsstat - om nu Ungern vill uppfattas som en sådan - att använda tårgas och batonger mot barn och mot fotografer som dokumenterar övergreppen, säger han och fortsätter:

– Jag har talat med Meli om det som hände och har stor respekt för att hon, liggandes efter att blivit slagen till marken, ändå fortsatte att göra sitt journalistiska jobb. Det hedrar henne, och kollegorna på Expressen, att vi är på plats och inte viker undan.

Misshandeln oroar Expressens chefredaktör.

– Våra medarbetare utsätts ofta för risker när de bevakar krig och katastrofer, men det finns normalt ändå en respekt för journalistiken från poliser, säger han.

Thomas Mattsson kommer kontakta Ungerns ambassad om misshandeln.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev