Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen frias på alla punkter i förtalsmål

Publicerad: 17 maj 2017, 07:50

Expressen frias på alla punkter i förtalsmålet gällande Jonas Falk, tidigare Oredsson.


Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas Mattsson

Förtalsmålet gällde Expressens rapportering kring den så kallade Playamålet där Jonas Falk pekades ut som "kokainkung" och en av Sveriges farligaste personer, något han motsatte sig. Falk dömdes inledningsvis till 18 års fängelse för grovt narkotikabrott, men friades i högre instans.

Falk yrkade på grovt förtal och skadestånd på 150 000 kronor för 38 fall av förtal, något juryn alltså motsatte sig helt.

– Jonas Falk tillstod under rättegången att det var rimligt att Expressen bevakada Playamålet så omfattande och dessutom att vi namngav honom. Däremot ansåg Falk att det var fel av Expressen att bland annat beskriva honom som en misstänkt "kokainkung". Expressen konstaterade att det fanns fog för detta och redovisade att många andra medier bevakade med liknande formuleringar. Det är positivt att tryckfrihetsjuryn fann att Expressen agerade korrekt, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i ett pressmeddelande.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas Mattsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.