Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen-grävaren om Guldspaden-vinsten

Publicerad: 24 mars 2014, 14:27

Christian Holmén.

Foto: Expressen.

Christian Holmén vinner Guldspaden ihop med kollegan David Baas och Researchgruppen för sitt avslöjande om vilka som lägger ut näthatskommentarer på Avpixlat. Han vinner Guldspaden för femte gången – Holmén och Baas vann även förra året för den så kallade Järnrörsskandalen.


Ämnen i artikeln:

GuldspadenExpressenPeter FreyDavid Baas

Christian Holmén tillhör landets allra tyngsta grävare.

Expressen  har under ledning av dess nye it-chef, Peter Frey, infört något som  kallas quickshot-grupp, vilken erbjuder innovativa lösningar för  grävgruppen.

– Vi har haft en oerhörd hjälp av detta i flera  publiceringar. Det gäller både Avpixlat och järnrörsskandalen, men även  polisens slutna Facebook-grupp, säger Christian Holmén.

Han menar  att trenden går mot att databiten i den grävande journalistiken blir  allt viktigare – något som även diskuterades i helgen i samband att  Guldspaden-vinnarna korades.

– Det togs upp att sådan kompetens  till viss del saknas på redaktionerna. Det kan vara sant, men  utvecklingen är snabb inom området just nu – inte minst hos vår egen  redaktion, säger Christian Holmén.

Du har vunnit Guldspaden fem gånger nu. Känner du ändå något segerrus?
–  Jag känner mig väldigt glad och hedrad över att vi vann med tanke på  att det är en oerhört kompetent jury. Jag är också glad över att juryn  har insett vilka politiska maktfaktorer hatsajterna är när man bedömde  vårt arbete, säger Christian Holmén.

Ert Avpixlat-avslöjande är uppe i JK. Hur ser du på den frågan?
– Det är en utgivarfråga som du får ta med Thomas Matsson, säger Christian Holmén.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.