Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen hänger ut näthatande SD-politiker

Publicerad: 10 december 2013, 08:18

Expressens granskning i dag.

Expressen hänger i dag ut politiker som skriver anonyma hatinlägg på sajter som Avpixlat, Fria Tider och Exponerat. ”/.../ att blottlägga hyckleri är klassisk kvällstidningsjournalistik, så i dag berättar vi på nyhetsplats om vilka som döljer på hatsajterna. Den berättelsen tar nog, tyvärr inte slut med dagens redovisning”, skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i sin blogg.


Aktiva politiker som anonymt skriver främlingsfientliga kommentarer på nätet får i dag sina fiskar varma i en granskning i Expressen i dag.

”Personer som skriver anonymt på undervegetationssajter som Avpixlat, Fria Tider och Exponerat har fått sina identiteter röjda. I dag avslöjar Expressen – i ännu en granskning av främlingsfientligheten i Sverige – politikerna som trott att ingen vetat vilka de är. Men nu får de stå för sina ord med namn och bild, och då är de inte lika sturska som när de tror sig kunna näthata i smyg”, skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i sin blogg.

Expressen avslöjar exempelvis att en en suppleant i Sverigedemokraternas partistyrelse från Föllinge skriver ”Hoppas de svälter sig till döds!”, om  flyktingbarn.

En SD-politiker i Växjö ifrågasätter Förintelsen och en SD-politiker i Burlöv, skriver: ”Det enda sättet vi kan ta tillbaka Sverige på är nog med våld. En revolution helt enkelt, där vi tar avstånd ifrån och vill ha bort det mångkulturella samhället. Med vapenmakt. Då kan vi kanske kasta ut alla grottmänniskorna.”

”Du kan ta negern ut djungeln, men du kan aldrig ta djungeln ur negern.” Så skriver en SD-kommunfullmäktigeledamot i Ystad, avslöjar Expressen.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.