Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Expressen har en vitalitet som jag saknat i SvD”

Publicerad: 26 februari 2014, 13:48

Anina Rabe.

I går kom nyheten att Expressen Kultur rekryterar litteraturkritikern Annina Rabe som lämnar SvD efter 17 år. För Resume.se berättar hon nu om övergången. – På Expressens kultursidor finns en vitalitet och en takhöjd som jag på senare år har saknat i SvD.


Ämnen i artikeln:

SvDExpressen

Varför lämnar du SvD efter dina 17 år där?
– Jag fick ett jättefint och smickrande erbjudande från Expressen som det var väldigt lätt att tacka ja till.

Vad fick dig att välja Expressen?

– Det var dom som valde mig, haha. Men hade jag valt en annan kultursida så hade det ändå blivit Expressen. Där finns en samtidskänsla, flexibilitet och brokighet som jag verkligen gillar, samtidigt som man har en tung tradition när det gäller bildning - inte minst litteratur som är mitt huvudämne. Och så ska det bli jätteroligt att få en ung, alert kvinna som kulturchef! Det är man sannerligen inte bortskämd med i den här branschen.

Vad tror du att du kommer tillföra på Expressen?

– Jag hoppas att min lite schizofrena blandning av seriös litteraturkritik och mer samtida intressen kommer att vara till någon glädje för Expressen. Och att jag får vara lite rolig ibland också.

Vad säger du om SvD:s kultursidor kontra Expressens?

– På Expressens kultursidor finns en vitalitet och en takhöjd som jag på senare år har saknat i SvD.

– Men SvD:s kultursidor har haft en jobbig tid de senaste åren med nedskärningar och flera chefsbyten. Jag gör ingen hemlighet av att jag tycker att det var ett misstag att lägga ner kulturdelen. Men de har en otroligt duktig kulturredaktion som kämpar på igenom alla stormarna.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SvDExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.