Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen i samarbete med CNN - ska få tv att lyfta

Publicerad: 7 december 2015, 07:17

Expressen och CNN ska samarbeta kring nyheter.

Foto: Expressen

Expressen inleder nyhetssamarbete med CNN, NOA köper svensk byrå och MTG-doldisen får shoppa för en miljard kronor. Det är några av nyheterna i måndagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

MTGxThe North AllianceMTGMorgonsvepetAffärerExpressenCNN

Expressen + CNN = sant
Expressen inleder ett samarbete med tv-jätten CNN kring nyheter, live-bevakning och utbildning.
Expressen kommer att sända CNN:s nyheter och featurematerial i Expressen TV. Kvällstidningen ska även hjälpa CNN med rapportering kring nyheter i Sverige och Norden, och därmed ge tv-kanalen starkare förankring på dessa marknader.
– Det är spännande att se hur tidningar förvandlas till starka mediehus online där man blir förstaval för breaking news-situationer. Den här bakgrunden är en bra förutsättning för ett väldigt dynamiskt samarbete mellan Expressen och CNN säger Björn Albrektson, nordisk rådgivare åt CNN, i en pressrelease.
Expressens chefredaktör Thomas Mattsson hoppas att CNN:s kunskap ska hjälpa Expressens tv-verksamhet att lyfta. Samarbetet inleds vid nyår.

Aftonbladet fyllde 185 år
Under söndagen fyllde Aftonbladet riktigt gammalt. Första numret började säljas den 6 december 1830 på Stockholms gator med Lars Johan Hierta vid rodret. Under andra utgivningsåret var Aftonbladets upplaga 3 000 sålda exemplar. Peaken nåddes på 1960-talet, med över en halv miljon sålda exemplar varje dag. 1996 gick Aftonbladet om Expressen som Sveriges mest lästa tidning.
– Viljan att ständigt ­utveckla journalistiken, nyfikenheten på ny teknik och strävan efter snabbhet i nyhetsförmedlingen är ett stolt arv att förvalta, säger publisher Jan Helin till egna tidningen.

Efter Adele – Coldplay ratar svenska Spotify
Alla stjärnor gillar inte att finnas på musikstreamingtjänsten Spotify. Det brittiska bandet Coldplays nya album “A Head Full Of Dreams” finns på bland annat Apple Music, Tidal och O2 Tracks, men inte hos Spotify. Enligt Spotify hoppas de kunna lösa frånvaron inom ett par veckor, skriver Music Business Worldwide. Tidigare har även Adele och Taylor Swift valt att rata tjänsten.

NOA köper USA-byrån Nansen
The North Alliance köper den svensk-amerikanska digitalbyrån Nansen, skriver norska Kampanje. Nansen har över 100 anställda i Stockholm, Chicago och New York.
Köpeskillingen är hemlig, men NOA:s koncernchef Thomas Høgebøl säger att det handlar om en del kontanter och en del av NOA-aktierna.
– Alla existerande Nansen-partners reinvesterar en del av sin köpesumma i NOA, säger han till Kampanje.
Nansen Group AB – vars verksamhetsår avslutades i april 2015 - omsatte 108,5 (81,8) miljoner kronor och redovisade ett rörelseresultat på 7,6 (0,7) miljoner. Michael Jäderlind är vd i Sverige.
I Sverige består NOA av bland andra Åkestam Holst, Great Works och nya Round & Round.

Klart: Ny säsong av Så mycket bättre
I lördags sändes det sista avsnittet av TV4-serien Så mycket bättre. Men var inte ledsen – det blir en ny säsong nästa år. Det bekräftar TV4 för Expressen.
– Det är på upphandling i alla fall. Vi har ingen casting klar, men vi har väl artister för både 2016 och 2017 i åtanke, säger Martin Nygren, exekutiv producent för Så mycket bättre.
Så mycket bättre hade premiär 2010. TV4 hoppas kunna fira tioårsjubileum med serien.

MTG-doldisen kan shoppa digitalt för en miljard
Rikard Steibers ersättare Mathias Hermansson kommer få en miljard kronor att spendera på digital teknik när han tillträder innan jul. Pengarna ska komma från MTG:s avetablering av CTC i Ryssland, där en ny lag för utlänska medieägare klubbats.
– I gruppen har vi hög prio på att allokera om det kapitalet till verksamheter med tillväxt”, säger Mathias Hermansson till Breakit.se.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.