Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen jagar Daniel Nyhlén

Publicerad: 25 februari 2009, 08:33

Daniel Nyhlén kan göra comeback i kvällstidningsvärlden. Enligt vad Resume.se erfar har Expressen nyligen varit i kontakt med Nyhlén, som slog löpsedelsrekord på Aftonbladet för några år sedan.


Daniel Nyhlén. Foto: Resumé.

Efter nyheten om förlovningen och det stundande bröllopet – nu kraftsamlar mediehusen för att stärka kungabevakningen.

Den tidigare kändis- och kungareportern Daniel Nyhlén, numera vd för skönhetssajten Improveme.se, är ett hett namn för kvällstidningarna som vill toppa sina lag.

Nyhlén har under sin journalistiska karriär jobbat på bland annat Se & Hör, Expressen, Aftonbladet och TV4.

Nyhlén slog löpsedelsrekord på Aftonbladet för ett par år sedan och var tidningens bäst betalde reporter med en årslön på drygt en miljon kronor.

Han försvann sedan till TV4 och Aftonbladet ville värva tillbaka honom – men han blev för dyr. Nyhlén krävde en månadslön på en bra bit över 100 000 kronor i månaden.

Nu kan Resume.se avslöja att Expressen är intresserad av att knyta Nyhlén till sig. Tidningen ske enligt initierade källor ha kontaktat honom nyligen.

Expressen, vars reporter Tommy Schönstedt stor för förlovningsscoopet i går, har sedan tidigare hovreportern Johan T Lindwall i sitt stall.

Daniel Nyhlén är fåordig när Resume.se når honom för en kommentar:

– Jag har fått vissa förslag, men jag kan inte kommentera något.

Expressens redaktionschef Magnus Alselind:

–  Vi har uppenbarligen redan Sveriges bästa kungareportrar. I nuläget kan jag inte säga att det är aktuellt, men saker kan förändras.

Aftonbladet, som under en lång period velat ha tillbaka Nyhlén, tittar på tänkbara förstärkningar.

– Vi diskuterar inga externa namn, men självklart tittar vi på hur vi på bästa sätt ska organisera oss för att skapa en så stark laguppställning som möjligt, säger Niklas Bodell, informationschef på Aftonbladet.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.