Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen jublar över mobilsiffror

Publicerad: 17 december 2015, 14:02

Förra veckan var gapet mellan Aftonbladet och Expressen cirka 900 000 unika besökare i mobilen. "Aldrig har det varit så jämnt mellan Sveriges två största nyhetssajter" basunerar Expressen ut.


Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Förra veckan tappade Aftonbladet 3,25 procent i antalet unika besökare på mobilsajten. Samtidigt lyckades Expressen (inklusive GT och Kvällsposten) öka med 7 procent. Därmed skilde det sig bara cirka 900 000 unika besökare (5,7 miljoner vs. 4,8 miljoner) – vilket ger Expressen en marknadsandel på 46 procent. För deras del ökade trafiken till så väl nyheter som sport och nöje.

När det gäller sidvisningar, som är viktiga för annonsförsäljningen, är gapet fortfarande betydligt större. Förra veckan hade Aftonbladet drygt 122,3 miljoner sidvisningar i mobilen medan Expressen hade 50,6 miljoner.
– Utvecklingen har varit tydlig sedan 2013, då Expressen hade bara 19 procents marknadsandel mobilt gentemot Aftonbladet, och att Expressen nu har 46 procent betyder att konkurrensen ökar vilket är positivt för läsarna, säger Andreas Quensel, analyschef på Expressen, i ett pressmeddelande.

Han menar att de också har lyckats öka direkttrafiken till mobilsajten vid sidan av deras satsningar på räckvidd i sociala medier.
– Den ökade räckvidden, och därmed ökade kännedomen om varumärket, gör att direkttrafiken dessutom växer med 71 procent mot i fjol. Direkttrafiken är den del av vår trafik som står för merparten av tillväxten.

På desktop hade Aftonbladet nästan 5 miljoner unika besökare medan medan Expressen hade 3,1 miljoner.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.