Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen jublar över nytt rekord

Publicerad: 11 augusti 2014, 06:27

Expressens mobilsajt.

Expressens mobilsajt ökade med 253 procent förra veckan jämfört med fjolåret. Dessutom passerade den tremiljoners-vallen i antal unika besök.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Expressens mobilsajt har ökat som en raket under sommaren och förra veckan var det dags för ännu en tresiffrig procentuell ökning. Antalet unika besöka uppmättes till 3 006 517 stycken - vilket är 252 procent bättre än 2013.

– För två veckor sedan bröt Expressens mobilsajt 2,5-miljonersgränsen för unika besök. Förra veckan bröts 3-miljonersgränsen. Det är en snarast sensationell utveckling, men ingen här är nöjd. Vi är ödmjuka och inser att mobilsajten måste bli ännu större, säger chefredaktör Thomas Mattsson i ett pressmeddelande.

Tidningens desktopsajt lyckades också öka sin trafik. Förra veckan ökade trafiken med 50 procent jämfört med fjolåret till 2 950 741 unika besök.  

– Det har varit en positiv trend länge, och totalt cirka sex miljoner unika besök för Expressens mobil- och desktopsajt visar att det finns en ökande efterfrågan på klassisk kvällstidningsjournalistik. Konkurrensen med Aftonbladet är stimulerande, jag tror att det är bra för hela tidningsbranschen att kvällspressen driver på den digitala utvecklingen, kommenterar Mattsson.

Aftonbladets mobilsajt hade drygt 4,5 miljoner unika besökare förr-förra veckan, enligt Kiaindex.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.