Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen krigar med ny sajt

Publicerad: 18 november 2014, 15:16

Resumé kunde igår rapportera att Expressen har infört en ny utvecklingsmodell som kallas Expressen Labs – planen är att lansera minst en ny sajt eller app per månad. Nu släpper Expressen en sajt om Andra världskriget.


Ämnen i artikeln:

OmtalatThomas MattssonExpressen

– Det här den fjärde nya sajten som Expressen presenterar i höst. Och eftersom Expressen ju grundades för 70 år sedan som ett "folkuniversitet", är det passande att vi tillgodoser det stora historieintresset med en särskild sajt om andra världskriget, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i en kommentar.

Sajten riktar sig till läsare som följer filmer, läser böcker och köper tidskrifter om andra världskriget – den släpps nu efter att Expressen sedan tidigare har kommit med sajter som Gilladjur, Sportfeed och Omtalat.

Den nya sajten innehåller bland annat krigsreportage från Expressen under krigsåren 1944-45, nyskrivna fördjupningar, tv-dokumentärer och podcasts.

– Expressen grundades under brinnande krig för att motverka nazism, och det känns viktigt att nu få erbjuda bakgrund och fakta om just andra världskriget, säger Thomas Mattsson i en kommentar.

Han uppger att han är särskilt stolt över att återigen få publicera Brita Håkanssons reportage inifrån koncentrationslägret Buchenwald.

– Det är ett skakande vittnesmål om Förintelsen, säger Thomas Mattsson i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.