Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen lägger ned Extra-appen

Publicerad: 25 maj 2011, 08:38

Expressen lägger ned iPad-versionen av Extra. – Extra! är en för nischad app som kostat oss pengar, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressenIpad

Resume.se skrev redan i februari om Expressens iPad-fiasko. Expressen var den tidning som gick ut hårdast i marknadsföringen av sin ipad-satsning. Bland annat användes statsminister Fredrik Reinfeldt som affischnamn.

Nu står det alltså klart att Expressen lägger ned sin ipad-version av Extra, rapporterar Dagens Media.

Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen:
– Ja, den var en tidig förlansering som kom när vi fortfarande inte hade vår nyhetsapp klar. Men nu finns ju, sedan länge, nyhetsappen med hela tidningen och uppdaterade nyheter, säger han till Resume.se.

Varför?
– Extra! är en för nischad app som kostat oss pengar, den var ett bra test när paddan var ny på marknaden, men erfarenheten nu är att nyhetsappen är mer efterfrågad, och därför fokuserar vi på den.

Kommer ni att satsa på något annat istället?
– Vi gör hela tiden nya saker. För en tid sedan relanserades ju mobilapp och denna vecka hoppas vi kunna skicka in vår nya, generella iPhone-app till AppStore. Sedan länge finns ju redan Expressen TV-appen.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.