Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen lägger ner poddar

Publicerad: 20 december 2016, 09:37

De senaste åren har Expressen gjort en storsatsning på poddmediet. Enligt uppgifter till Resumé kommer de flesta att läggas ner på grund av dålig lönsamhet.


Ämnen i artikeln:

PodcastsExpressenPodcast

Kvällstidningen Expressen har de senaste åren hakat på poddtrenden och fullkomligt pumpat ut nya poddtitlar med varierad framgång. Med Expressens TV:s offensiv har lanseringstakten kommit av sig och nu planerar tidningen att göra en rejäl rensning. I våras slutade poddredaktören Johan Bengtsson. Hans ersättare Kim Virsén bekräftar flera poddar kommer att läggas ner, men vill inte kommentera saken vidare.

Orsaken till nedläggningarna är att poddarna inte genererar intäkter. Framöver kommer satsningen att reduceras till poddarna med bäst lyssning och frilansare kommer att tas in för klippa poddavsnitten. Resten läggs ner. Ett exempel är sportpoddarna, där alla poddar kommer att läggas ned med undantag av "Pådden" och "Kick and Rush", enligt Resumés uppgifter.

– Vi hanterar poddarna på samma sätt som all annan redaktionell verksamhet, i att vi hela tiden tar beslut om vårt innehåll och eventuella effektiviseringar för att frigöra resurser. Vissa poddar kommer att försvinna för att ge utrymme för nya satsningar, vilket är helt normalt, säger Karin Skogh, tillförordnad editionschef för sociala medier vid Expressen.

Hon vill inte berätta vilka poddar som kommer att läggas ner och hänvisar till att det är ett pågående arbete.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

PodcastsExpressenPodcast

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.