Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen-legendar hjälper reklambyrå

Publicerad: 12 oktober 2009, 13:48

Efter pensioneringen från Expressen – nu blir kvällstidningslegendaren Bengt Bengtzon rådgivare åt reklambyrån Ord & Bild. – Bengt Bengtzon är en av Sveriges största kommunikatörer, säger byråns styrelseordförande Anders Abenius.


Ämnen i artikeln:

ExpressenOrd&Bild

Bengt Bengtzon. Foto: Resumé.

Bengt Bengtzon är levande kvällstidningshistoria, och när han tidigare i höstas gick i pension efter 39 år och åtta månader på Expressen hyllades han med en 48-sidig bilaga.

Bland de kända skribenterna i hyllningstidningen fanns gamle kollegan Anders Abenius. Resume.se kan berätta att just Abenius nu har värvat Bengt Bengtzon som rådgivare till Karlstad-byrån Ord & Bild.

Abenius, som jobbade med Bengt Bengtzon på Expressen 1983-95, är styrelseordförande för byrån och ser Bengtzon som en stor tillgång.

– Han är otroligt inspirerande som människa och otroligt bra på att få till ett budskap som fastnar, säger Anders Abenius.

Abenius menar att Bengtzon, efter alla sina löp och vassa rubriker, är en av Sveriges största kommunikatörer. Bengtzon ska hålla workshops om rubriker och hur man fångar läsarnas uppmärklsamhet.

Bengt Bengtzon har tidigare deklarerat att han han är för otålig för att ligga på latsidan som pensionär.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

ExpressenOrd&Bild

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.