Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen-legendar till Kristdemokraterna

Publicerad: 7 januari 2013, 10:18

Ingvar Hedlund

Foto: Resumé

Innan årsskiftet tackades Ingvar Hedlund av efter 38 år på Expressen. I går sökte han om medlemskap i Kristdemokraterna där han kommer att erbjuda sina tjänster. – De måste bli tydligare med att föra ut sitt politiska budskap, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Kristdemokraterna

Efter 38 år på tidningen slutade Ingvar Hedlund på Expressen innan årsskiftet. Den senaste tiden har han funderat på att börja engagera sig politiskt. Han har lagt sin röst på Kristdemokraterna vid de två senaste riksdagsvalen. I går ansökte han om medlemskap i partiet.

– Till stor del delar jag partiets värdegrund. Jag vill bidra på något sätt och ställer mig till förfogande för ett uppdrag, men allt är i sin linda, säger Ingvar Hedlund.

Hur kommer det sig att det blev politiken?
– Jag har funderat ett par år på vad jag ska göra i fortsättningen. I stället för att gå dragspelskurser. Alternativet var att fortsätta skriva på frilansbasis.

Enligt Resumés källor är det sedan en tid tillbaka klart att Ingvar Hedlund kommer att få en ledande position i Kristdemokraternas kommunikationsstab. Expressen-legendaren är mer förtegen om framtiden.

Kristdemokraterna har ett tufft opinionsläge och har legat under fyra-procentsspärren under en längre tid. Hur skulle du kunna hjälpa partiet?
– Det är klart att det är kärvt. Vi har inte diskuterat min roll i detalj. De måste bli tydligare med att föra ut sitt budskap.

Hur tror du att dina läsare kommer att reagera?
– En del kommer att bli förvånade. Många hade kanske trott att jag skulle fortsätta frilansa, det här är kanske mer oväntat.

Har du berättat något för dina gamla kollegor på Expressen?
– Jag har inte sagt ett ljud. Eftersom jag har varit politisk reporter kanske det här ändå ligger nära till hands.

Tror du att din politiska hemvist på något sätt märkts i din journalistik?
– Jag hade väntat mig den frågan och svaret är absolut nej. Eftersom de här åsikterna har funnits hos mig och vuxit har jag varit extra försiktig.

Gör omständigheten att du har varit politisk reporter övergången extra komplicerad?
– Både ja och nej. Jag har följt utvecklingen som politisk reporter och vet hur spelet fungerar. Men allt är i sin linda.

Ingvar Hedlund har fått flera erbjudanden att jobba som kommunikationskonsult, men tackat nej.
– Det skulle kännas som att byta sida, samtidigt som erbjudandena inte lockat mig. Det här är en mer naturlig övergång.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Kristdemokraterna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.