Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen med tomma sidor på Pressfrihetens dag

Publicerad: 3 maj 2018, 06:18

Foto: Pressbild

Expressen uppmärksammar fängslade journalister och utebliven journalistik genom att låta blanka sidor ta plats i tidningen.


Ämnen i artikeln:

ExpressenPressfrihetDawit Isaak

Dawit Isaak har idag suttit fängslad i 6066 dagar i Eritrea. 16 år senare fortsätter kampen om att få honom frisläppt och han har blivit en symbol för yttrandefrihetskampen och tillägnats flertalet prestigefyllda priser.

Gui Minhai fängslades 2015 och har idag suttit i 928 dagar i kinesiskt fångenskap. Han bär även på sjukdomen ALS, utan möjlighet till läkarvård.

– Vi påminner varje dag på sajten och i tidningen om det vansinniga i att Dawit Isaak har suttit fängslad i, i dag, 6 066 dagar och Gui Minhai i 925 dagar. I dag tar vi hjälp av våra läsare. På sajten kan man under dagen lämna en uppmaning om att släppa Dawit Isaak och Gui Minhai fria. Vi kommer att vidarebefordra dessa namnunderskrifter till den eritreanska och den kinesiska ambassaden. Går man förbi Pressbyrån på Centralen i Stockholm, Göteborg eller Malmö kan man få två förfrankerade vykort som är adresserade till dessa ambassader med samma uppmaning: släpp Dawit Isaak och Gui Minhai fria, säger Thomas Mattsson i en kommentar.

300 journalister sitter idag i fängelse världen över.

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.