Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen och Di lanserar ekonomisajt

Publicerad: 17 augusti 2015, 06:18

Dinapengar.se

Foto: Skärmdump Dinapengar.se

Expressen och Dagens industri gör gemensam sak och lanserar ekonomisajt, Microsoft jobbar på nyhetsapp och Barack Obama visar upp favoritmusiken på Spotify. Här är måndagens Morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

Barack ObamaMicrosoftMorgonsvepetExpressenJan AxelssonDagens Industri

Expressen och Di lanserar ekonomisajt
Bonnier-kollegorna Expressen och Dagens industri kör igång ekonomisajten Dinapengar.se.

Dina Pengar har funnits med i Expressens spalter under flera decennier och även i flera andra former. Bland annat som bilaga i Affärsvärlden, eget magasin och även som sajt med Di. Nu startas sajten med ny form.

Medarbetare från både Expressen och Dagens industri ska bidra med material till sajten.

– Ekonomi är intressant för alla, från direktörerna på de börsnoterade bolagen till studenten som ska köpa sin första lägenhet, säger Klas Granström, redaktionschef och ansvarig för digitala medier på Expressen, i ett pressmeddelande.

Skandia är en av de annonsörer som är med från start.

Även Microsoft utvecklar nyhetsapplikation
Efter Facebook – nu ska även Microsoft jobba på en nyhetsapplikation. Men istället för pushnotiser ska appen läsa upp nyheter för användarna.

Det är sajten Neowin som klickat in sig på en sida på Microsoft sajt för databearbetningstjänsten Azure där en app gick att ladda ner. Appen heter Newscast och utvecklas av Microsoft sökmotor Bing. Enligt Neowin låter Newscast användare lyssna på nyheter som spelas upp – till exempel när du kör vi eller lagar mat. Varje artikel är 30 sekunder lång och användare ges möjlighet att sätta ihop ett feed av lokala och globala nyheter.

Neowin skriver att det är uppenbart att sidan där appen gick att ladda ner inte skulle vara publik. Microsoft har nu plockat bort nedladdningslänken.

Alicia Vikander firade midsommar med Jimmy Fallon i The Tonight Show
Svenska skådespelerskan Alicia Vikander har visat upp våra svenska traditioner i hos Jimmy Fallon i The Tonight Show.

I klippet – som har fått viral spridning – visar Vikander bland annat hur man sjunger Små grodorna. Jimmy Fallon har även med sig ett kräftskiveset från Ikea, med hattar och snapsvisor. De tar tillsammans en akvavit medan Alicia Vikander sjunger Helan går.

Se hela klippet här.

Jan Axelsson till Skavlan

SVT-veteranen Jan Axelsson blir ny innehållsprojektledare för Skavlan under hösten. Det skriver SVT:s företagstidning Vi på tv.

Jan Axelsson har arbetat på SVT i snart 30 år, bland annat som redaktionschef på Rapport och nyhetschef och programdirektör på SVT. Sedan november 2013 jobbar han som chef för SVT Programetik. Denna roll övertas i höst av Albert Svanberg.

Han kommer arbeta med Skavlan under de kommande två säsongerna.

Obama listar favoritmusiken på Spotify

Svenska Spotify har fått en ny användare – nämligen USA:s president Barack Obama.

En av de mest frekvent ställda frågorna till presidenten är vad han har för favoritmusik, enligt Vita Huset. På allmän begäran publicerar nu alltså Vita Huset Obamas semesterspellistor.

Och Spotify är mer än glada över tilltaget:

”Welcome to Spotify, Mr. President”, skriver Spotify på Twitter.

Presidenten har delat upp listorna under dag och kväll. Favoritartister är bland andra Bob Dylan, Coldplay och Aretha Franklin. Användarnamnet på Spotify är White House.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.