Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen och DN startar bemanningsföretag

Publicerad: 5 juni 2009, 07:41

Expressen och Dagens Nyheter startar i höst ett gemensamt bemanningsbolag: Marieberg Media. Det ska hyra ut redaktionell personal till Expressen, DN och andra medieföretag.


- Huvudskälen till att vi startar ett bemanningsbolag är att säkerställa att våra företag i framtiden får tillgång till den bästa bemanningen och de bästa medarbetarna. Det är också en styrka för ett bemanningsbolag att Expressen och DN gör detta gemensamt, säger Magnus Janson, administrativ redaktionschef på DN, i en kommentar,

Janson blir styrelseordförande i det nya bolaget.

- Marieberg Media blir en attraktiv arbetsgivare som får möjlighet att hyra ut medarbetare till två stora medieföretag, med en rad olika och varierade journalistiska arbetsuppgifter,

Marieberg Media kommer att ledas av Tobias Hellström, Expressen, och Mari-Louise Pettersson, DN. Företaget har redan en egen hemsida www.mariebergmedia.se <http://www.mariebergmedia.se> .

Styrelsen för det nya bolaget består av Magnus Janson, administrativ redaktionschef, DN, Per-Anders Broberg, biträdande chefredaktör Expressen, Barbro Lorenzon, personaldirektör Expressen och Eva Ritsinger, personaldirektör DN.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.