Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen och TV4 slår ut Aftonbladet i storaffär

Publicerad: 9 oktober 2009, 10:25

Svenska Spel har tecknat avtal med Bonnier-företagen TV4 och Expressen om integrerad kommunikation. Därmed slår Expressen ut Schibsted-ägda Aftonbladet i sin första stora affär tillsammans med TV4.


Ämnen i artikeln:

TV4AftonbladetExpressenSvenska Spel

Svenska Spels nya mångmiljonavtal omfattar kanalen TV4, TV4.se, fobollskanalen.se, tidningen Expressen och Expressen.se.

– TV4 och Expressen ska driva trafik till vår sajt, säger Svenska Spels marknadschef Fredrik Lundgren. Vi har avtalat om ett traditionellt mediepaket för nät, print och tv. Det innehåller också ett antal inslag av event och tävlingar.

– Det var Expressen och TV4 som kom till oss med en helhetslösning. Det var mer attraktivt än var och en av produkterna för sig. Många har pratat mycket om integrerad kommunikation, men vi har sett få verkliga resultat. Det här var ett bra erbjudande.

Tidigare hade Svenska Spel avtal med tidningen Aftonbladet och dess sajt. Det samarbetet är nu avslutat:

– Vi för en dialog med Aftonbladet, säger Fredrik Lundgren. Om de kan komma tillbaka med ett bra erbjudanden får vi ta ställning till det. För dagen är det enda avtalet vi har med Expressen och TV4.

Avtalet gäller från den 1 oktober och körs som en testfas under hösten:

– Vi ska utvärdera det till nyår, säger Fredrik Lundgren. Om det fungerar bra blir det mer omfattande.

Mattias Fyrenius är chef för TV4 Nya medier och glad över framgången:

– Vi och Expressen vill jobba tillsammans med de större annonsörerna. Det här är vårt första stora avtal. Efterfrågan på banners har gått ner, men vi har här en helhetslösning för att stärka svenskaspel.se och hjälpa dem med deras affär.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.