Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen portades – Aftonbladet fick stanna

Publicerad: 25 november 2013, 10:45

Expressens SD-rapportering.

Expressen tvingades lämna Sverigedemokraternas fest i lördags, medan Aftonbladet fick stanna kvar. Enligt uppgift har tidningen ett avtal med partiet, men det förnekas av Aftonbladets informationschef Fredrik Lindén.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

I helgen höll Sverigedemokraterna sina landsdagar i Västerås, och i lördags kväll var det dags för middag och fest. Men efter en stund tvingades Expressens utsända lämna tillställningen på order av Säpo och Jimmie Åkessons stabschef Linus Bylund.

Däremot tilläts Aftonbladet att stanna kvar.  Enligt Expressen handlar det om att konkurrenten har kommit överens med SD om att inte publicera festbilderna förrän i samband med valrörelsen nästa år. Uppgiften styrks av Linus Bylund, som motiverade varför Aftonbladet fick stanna medan Expressen tvingades lämna:
"För att ni inte har avtalat något".  

Aftonbladets informationschef Fredrik Lindén förnekar att de har ett avtal med Sverigedemokraterna där de lovar att inte publicera något förrän 2014.

– Ett team från Aftonbladet har valt att bevaka Sverigedemokraterna under en längre tid för att göra ett större reportage om partiet. Vi har självklart inget avtal med partiet om vad vi skriver och inte. Vi rapporterar precis som vanligt om nyhetshändelser kring och om partiet, säger han till Expressen.

Resumé har sökt Martin Kinnunen, pressansvarig på SD, för en kommentar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.