Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen-reporter i tsunami-drama

Publicerad: 11 april 2012, 14:49

Fredrik Sjösjult på båten.

Foto: Fredrik Sjöshult.

Expressens semesterfirande ekonomireporter Fredrik Sjöshult befann sig på en färja till Krabi Ao Nang i Thailand då tsunami-larmet kom i dag. Han liverapporterade på Expressen.se från båten. – Jag blev skärrad och det blev stor oro och panik på båten. Alla slängde sig efter de flytvästar som finns, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Fredrik Sjöshult

"Ja, jag befinner mig på färja från Phi phi-island alltså det område  som blev värst drabbat av tsunamin förra gången och den är på väg in  till Krabi Ao Nang just nu. Vi fick larmet för en liten stund sedan och  det blev naturligtvis väldigt stor oro, panik på båten."

Så  inleder Expressens reporter Fredrik Sjöshult sin sprakiga rapport idag  från ett Thailand som först utfärdade tsunami-varning, men sedan drog  tillbaka den efter skalvet i Indonesien som mätte 8,7 på richterskalan –  detta kan jämföras med 9,3 i samband med jätteskalvet och tsunamin som  följde då hundratusentals människor dog år 2004.

Fredrik Sjöshult beskriver också att himlen är helt mörk och att kaptenen och hans besättning vill sätta sig i säkerhet:
–  Jag har aldrig varit med om att en färja har gått så här snabbt mellan  Phi phi och Krabi, säger Fredrik Sjöshult till Expressen.

Båten slog dock av på takten efter ett tag, men tvekade att gå in till land:
–  Det börjar blåsa upp nu. Båtens kapten vet väl att de flesta dog på  land vid förra tsunamin. De på havet klarade sig, säger Fredrik Sjöshult  till Expressen.

Han berättar också att han har fått avbryta semestern för att kunna rapportera live efter skalvet.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Fredrik Sjöshult

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.