Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen-reporter skriver bok om manodepressiv man

Publicerad: 7 februari 2012, 10:10

Karl-Johan Karlsson.

Expressens politiske reporter Karl-Johan Karlsson skriver en bok – men inte om politik. I stället handlar den om en manodepressiv (bipolär) man. – Det är en tragikomisk berättelse, säger Karl-Johan Karlsson till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Karl-Johan KarlssonExpressen

Boken med titeln "En misstänkt liten kanelgiffel" ska ges ut av Carlsson Bokförlag. Handlingen är fjärran från Karl-Johan Karlssons vardag som politisk reporter.

– Boken handlar om en manodepressiv kille, eller bipolär som det kallas i dag, som jag lärde känna lite ytligt för tio år sedan, men sedan haft tät kontakt med sedan vi bestämde oss för att skriva en bok om hans liv. Det är en helt fantastisk och mycket udda människa, vars liv jag berättar om på ett väldigt naket och ganska humoristiskt sätt, säger Karl-Johan Karlsson och fortsätter:

– Förutom förlaget har två fokusgrupper läst manuset. En grupp bestående av folk i medie- och kultursvängen och en grupp med vad Göran Hägglund skulle kalla för "verklighetens folk". Bägge grupperna blev väldigt förtjusta i manuset, så jag tror den har potential att locka läsare på bred front.

Boken släpps i mars nästa år.

– När det närmar sig årets slut ska både jag och förlaget börja marknadsföra boken på allvar. Vi kommer bland annat använda oss av sociala medier på ett sätt som jag inte tror något förlag eller någon författare gjort tidigare. Hur vill jag inte avslöja ännu, men det kommer nog bli något helt nytt.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.