Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen stärker Afrika-bevakning

Publicerad: 13 augusti 2012, 12:37

Reportern Terese Cristiansson, som tidigare rapporterat från kriget i Afghanistan, flyttar till Kenya i höst för att bevaka den afrikanska kontinenten för Expressens räkning.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Terese Cristiansson har de senaste åren rapporterat för Expressen från kriget i Afghanistan. Hon flyttar nu till Nairobi i Kenya för att rapportera om utvecklingen i Afrika.

Det avslöjar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson på sin blogg. Han motiverar den ökade bevakningen i Afrika på följande sätt:

"Afrika är en kontinent som ofta förknippas med krig och svält, och här finns förstås stora problem att skildra. Men det finns också ett annat Afrika, som exempelvis Erika Bjerström på SVT skildrat: en kontinent som utvecklas, där många får det bättre ställt ekonomiskt och där demokratin stärks. Den berättelsen är lika viktig, som att dokumentera den nöd som så ofta präglat bilden av Afrika."

Sedan tidigare har Expressen Torbjörn Selander i Sydafrika.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.