Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen störst även i januari

Publicerad: 7 februari 2011, 07:51

Störst – även i januari. Expressen har fler läsare än Aftonbladet (pappperstidningen) för andra månaden i rad i Sifos räckviddsmätning för print.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetThomas MattssonSifoExpressenJan Helin

För snart 15 år sedan gick Aftonbladet om Expressen i TS-upplaga och leder fortfarande upplagekampen med omkring 25 000 ex.

Men numera mäter kvällstidningarna varje månad sin räckvidd i antalet läsare och då har Expressen för första gången gått om konkurrenten.

Expressen, GT och Kvällsposten inkluderade,  hade 24 516 fler läsare i december – 973 467 mot 948 951 för Aftonbladet.

Även i Sifo-mätningen för januari var Expressen störst, även om skillnaden var hårfin denna gång.

Under januari hade Expressen, i genomsnitt, totalt 979 291 läsare per dag. Det var 1 599 fler läsare per dag än Aftonbladet, skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i sin blogg.

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin köper inte att Expressen är större:
– De mäter tre tidningar och redovisar som en. Vi har större räckvidd i mobilen än Expressen i print, sa han efter decembermätningen.

Jan Helin vill hellre räkna totalräckvidd då webb och printläsning slås samman:

– Vi hade 2,6 miljoner läsare i november. Det är över en miljon fler än Expressen, GT och Kvällsposten hade i totalräckvidd. Och vår räckvidd i mobilen ligger mellan 500 000 och 600 000, vilket är fler än Expressens når i print, sa han till Resume.se i början av januari.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.