Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen tar upp kampen med Aftonbladet om e-sport

Publicerad: 27 november 2014, 13:59

Dreamhack

Foto: Wikipedia

Resumé har tidigare rapporterat om Aftonbladets storsatsning på e-sport med sajten med samma namn - Esport. Expressen inte vara sämre, utan introducerar eSportsajten Gamefeed i nära samarbete med MTGx-bolaget Viagame.


Ämnen i artikeln:

Anders Nettelbladt

Aftonbladet körde igång sin e-sportsatsning i början av hösten och hade storstjärnor som Counterstrike-mästarna "Ninja in Pyjamas" som frontfigurer.

Expressen konkurrerande satsning innebär att läsarna via den nya webbplatsen Gamefeed får tillgång till Viagames exklusiva sändningar från stora internationella e-sportturneringar.

– Vi ser ett klart ökat intresse för eSport på senare tid och ser nu fram emot att bevaka eSport tillsammans med vår traditionella sportbevakning, säger Expressens sportchef Anders Nettelbladt i en kommentar.

Sajten introduceras i samma samma veva som DreamHack Winter inleds i Jönköping och redaktionen är på plats för att bevaka eventet.

– Vi tycker att det är grymt kul att se en traditionell medieaktör som Expressen bevaka eSport som den faktiskt är, säger Isabelle Ewert, som är ansvarig för Viagame i en kommentar.

Viagame producerar och sänder de största globala eSport-turneringarna på flera språk sedan i juni i år.

Systerkanalen TV6 har sänt eSport sedan förra sommaren.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Anders Nettelbladt

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.