Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen utkommer i Rumänien

Publicerad: 7 december 2015, 12:01

Expressen släpper tidning i Rumänien.

Foto: Expressen

Expressen ger idag ut en specialutgåva i Rumänien på cirka 80 000 exemplar. Detta efter tidningens rapportering om hur romer behandlas där.


Expressen distribueras med tidningen Libertatea i både Bukarest och Cluj och ska även delas ut på gatorna. Enligt chefredaktör Thomas Mattsson har tidningen mött en del kritik från Libertateas läsare – vilket var väntat.

”Mottagandet i Rumänien blir nog inte lika muntert, Expressens rapportering om hur romer behandlas där är ju inte så smickrande för EU-landet. Vi har redan fått negativa reaktioner: när Libertatea berättat för sin publik vad Expressen skrivit, har det blivit många ilskna läsarkommentarer om oss. Den reaktionen var förväntad, men vi hoppas på självkritik med”, skriver han på sin blogg.

Reportern Magda Gad har under en tid bott i ett slumområde i Bukarest för att uppmärksamma fattigheten. Resultatet visas upp i artikelserien ”Därför kommer tiggarna”. Magda Gad har nu fått ta plats på tidningens omslag i Rumänien.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.