Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen väntas krossa mobilrekordet

Publicerad: 15 november 2012, 14:16

Skärmdump från Expressen.se

Avslöjandet kring Erik Almqvist och partikollegornas uttalanden för två år sedan har dominerat nyhetsflödet i tre dagar. Rapporteringen kommer att ge Expressen besöksrekord på mobilsajten, tror tidningens Chefredaktör Thomas Mattsson.


Ämnen i artikeln:

Kent EkerothErik AlmqvistThomas MattssonExpressenSverigedemokraterna

Allt började i tisdags. Expressen hade fått tillgång till videomaterial där Sverigedemokraternas toppolitiker Erik Almqvist utrycker sig rasistiskt och sexistiskt. Filmen är hämtad från partikollegan Kent Ekeroths kamera.

Avslöjandet om beteendet från Sverigedemokraternas toppar under en sommarnatt bara månader innan partiet valdes in i riksdagen 2010 har skapat en flod av rapportering.

Till det har Erik Almqvist lämnat posten som ekonomisk-politisk talesman medan partiets rättspolitiske talesperson Kent Ekeroth tar en time-out på obestämd tid.

Expressen tog snabbt initiativ över nyhetsbevakningen och har bland annat fått länkning på konkurrenten Aftonbladet. Thomas Mattsson är nu övertygad om att tidningen kommer att slå sitt nuvarande besöksrekord i mobilen.
– Den här veckan blir det rekord igen, förstås, och med viss marginal dessutom. Trafiken till mobilsajten i går var den högsta vi haft under ett enskilt dygn, säger Thomas Mattsson till Resumé och tillägger:

– Det blir också rekord för webb-tv den här veckan och det är kul, särskilt som vi jobbat så intensivt med tv-inslagen. Vi är också lite stolta över Sveriges Television, TV4 och flera utländska mediebolag visat våra tv-bilder.

Thomas Mattsson lyfter fram reportrarna bakom avslöjandet Christian Holmén och David Baas som viktigaste nycklar till besöksboomen. Han passar också på att hylla webbredaktionen.

– Det är naturligtvis Christian Holmén och David Baas som dragit fram SD-nyheterna, men jag är nästan lika nöjd med hur webben och tv-redaktionen samarbetat med grävgruppen och följt upp alla avslöjanden.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.