Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen värvar från Aftonbladet

Publicerad: 2 november 2011, 14:44

Josefin Berglund byter Aftonbladet mot Expressen.

Foto: Resumé

Expressen rekryterar Aftonbladets nyhetsreporter Josefin Berglund. – Det har varit ett svårt beslut, men det känns rätt, säger hon.


Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

– Josefin är en driven nyhetsreporter som har varit tuff motståndare ute på fältet på stora nyhetshändelser. Roligt att hon vill vara med om vår satsning, Magnus Alselind, redaktionschef på Expressen.

Josefin Berglund har jobbat på Aftonbladet i ett år. Tidigare har hon varit på TV4:s Nyhetskanalen och Makthavare.se.

– Jag fick ett bra erbjudande som jag inte ville tacka nej till. Det har varit ett svårt beslut,  men det känns rätt.  Det är tuffa tider nu, men det är inte bara därför. Jag vill ha nya utmaningar. Dessutom har jag min bror,  Daniel Berglund, på Expressen och det är klart att det också har spelat  roll, säger Josefin Berglund.

Hur påverkade nerdragningarna på Aftonbladet ditt beslut?
– Det påverkar, men som sagt har jag trivts oerhört bra på Aftonbladet. Jag har haft fantastiska kollegor och utvecklande saker att göra,  men visst spelar det in att Aftonbladet går igenom det de gör.

Vad är skillnaden mellan de två tidningarna enligt dig?
– Det känns som att Expressen är mer på frammarsch med tidningen just nu och det är tidning jag älskar att göra. Det känns positivt. Samtidigt var det ett svårt beslut att lämna då jag har trivts så bra.

– Det är dessutom alltid lite känsligt att gå över till konkurrenten. Men jag har haft bra samtal med mina chefer och jag känner att jag lämnar på ett bra sätt.

Vad hoppas du lära dig på Expressen?
– Jag har massor att lära mig.  Jag är fortfarande ung och ny.  Jag ser framemot att vara ännu mer ute på fältet och utvecklas som journalist.

Vad kommer du minnas mest från tiden på Aftonbladet?
– Framför allt alla fantastiska kollegor. Men av det arbete jag har gjort så var det terrordådet i Norge. Jag var där på plats och det kommer jag att bära med mig länge.

Josefin Berglund börjar jobbet på Expressen den 1:a december.

Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.