Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen värvar grävstjärna

Publicerad: 10 juni 2013, 13:03

Claes Petersson var länge ett namn på Aftonbladet. Nu börjar han på Expressen.

Foto: Expressen.

Expressen fortsätter på den inslagna vägen med att rekrytera tidigare Aftonbladet-profiler. Senaste förvärvet: Grävreportern Claes Petersson, 33. Han kommer att ha sin bas Göteborg och ska ingå i Expressens grävgrupp.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Claes Petersson, som har varit nominerad till Guldspaden vid  tre tillfällen, skrev på för Expressen i dag. Han börjar sin nya tjänst 1 oktober och kommer senast från Skaraborgs Allehanda.

–  Fantastiskt kul att komma till Expressen som satsar så hårt på grävande  journalistik, den satsningen är en stor anledning till mitt beslut,  säger han i ett pressmeddelande.

Editionschefen Magnus Alselind är mycket belåten.

–  Det är ett bra betyg för Expressens grävande journalistik där Christian  Holmén, David Baas med flera under lång tid jobbat oförtrutet med  granskningar. Mycket jobb sker i det tysta och det är inte alla gräv som  ger resultat, men vi är beredda att lägga den kraften som krävs för att  göra skillnad i nyhetsflödet, säger Magnus Alselind.

Under sejouren på Aftonbladet var Claes Petersson nominerad till  Guldspaden två gånger; dels för en granskning av arbetsförmedlingens  satsning på privata jobbcoacher, dels för en granskning av svensk  psykiatri.

Som reporter på Skaraborgs Allehanda nominerades han till Guldspaden för representationshärvan i Skövdes kommunala bolag.

Expressens har gjort många rekryteringar av Aftonbladet-folk på senare år. Elisabeth Marmorstein, Lotta Gröning, Fredrik Lilja, Josefin Berglund, Leif Kasvi och Kicki Pousette är några av dessa.

Aftonbladet

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.