Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen värvar nyhetschef från Dalarna

Publicerad: 18 oktober 2011, 09:50

Expressen, som står inför personalnedskärningar, värvar Carl-Johan Bergman, nyhetschef på Dalarnas Tidningar. – Han är en klassisk tidningsmänniska som vi jobbat en längre tid för att få till Expressen, säger Magnus Alselind, redaktionschef på Expressen.


Ämnen i artikeln:

Dalarnas TidningarExpressen

Carl-Johan Bergman på DT:s redaktion i Falun. Foto: Lars Dafgård/DT.

Carl-Johan Bergman, 29, är nyhetschef på Dalarnas Tidningar. Han ingår även i redaktionsledningen. Tidigare har han bland annat varit sportreporter och krönikör på tidningen.

– Han brinner för att jobba med journalistisk och dagstidning, både i print och digitalt, säger Magnus Alselind till Resume.se.

På Expressen blir han till att börja med reporter i ett av nattlagen. Han börjar efter årsskiftet.

– Det ska bli jättekul att komma till en tidning som verkligen är på frammarsch och som har ”berättande som berör” som slogan. Tidningen är oerhört bra på stories som landar nära människor, och det är det jag vill jobba med.

Hur känns det att lämna Dalarnas Tidningar?
– Det är verkligen som att lämna fadershuset. Jag har jobbat här på olika sätt sedan jag var 13 bast, så det är svårt så klart att lämna sin ”familj”.

Expressen ska spara 60 miljoner fram till 2013, varav 20 miljoner på personalen. Men tidningen gasar och bromsar samtidigt och fortsätter alltså att plocka intressanta namn.

Mittmedia-ägda Dalarnas Tidningar (DT) är ett medieföretag som ger ut tidningarna Falu Kuriren, Borlänge Tidning med Södra Dalarnes Tidning, Nya Ludvika Tidning och Mora Tidning. DT ger också ut nättidningen www.dt.se (drygt 170 000 unika besökare).

DT i pappersform har 60 000 ex i upplaga, och når 141 000 läsare varje utgivningsdag. Ledningen har ännu inte utsett någon efterträdare till Carl-Johan Bergman.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Dalarnas TidningarExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.