Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressen: Vi har gått om Aftonbladet i upplaga

Publicerad: 5 december 2011, 11:49

Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen.

Foto: Jonas Eltes.

Expressen har för första gången på tio år större upplaga för papperstidningen än ärkerivalen Aftonbladet. Det basunerar Expressen ut internt till medarbetarna.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Expressens ledning skriver till medarbetarna att tidningen efter tio år (2001) nu åter är största kvällstidningen i upplaga.

"Störst igen – efter ca 530 veckor", står det i rubriken till internmejlet. Den historiska händelsen inträffade en vecka i slutet av november. Expressen hänvisar till egna beräkningar som ska vara tillförlitliga, utan att gå in på exakta siffror.

Tidigare har Expressen vid olika tillfällen ropat ut att man gått om Aftonbladet räckviddsmässigt (papperstidningen). Men nu gäller det alltså upplagan.

– Vi  kommmenterar inte interna mejl, men generellt har ju Expressen en  längre tid haft en mycket positiv trend vad gäller att ta  marknadsandelar, säger Expressens redaktionschef Magnus Alselind. Han vill inte avslöja några siffror.

Resume.se har sökt Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och även kommentarer från Aftonbladet-håll.

I september 2011 hade Aftonbladet en betald upplaga på 235 000 exemplar per utgivningsdag. Siffrorna för november är ännu inte officiella.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.